Stopień trudności: łatwy
Wiosno, wiosno ach to Ty! Cudownie Cię widzieć!
Mam dla Was pyszne ciastka z twarogiem i rabarbarem! Nie mogę się już doczekać kolejnych wypieków z rabarbarem! Te ciastka zniknęły w tempie ekspresowym! Lubicie rabarbar?
Składniki:
- 250 g twarogu
- 1 jajko
- 1 pałka rabarbaru
- 70 g erytrytolu
- 1 op ciasta francuskiego
Przygotowanie:
Twaróg blenduję na gładką masę z żółtkiem i 50 g erytrytolu. Rabarbar kroję drobno i posypuję pozostałym erytrytolem. Odstawiam na bok.
Ciasto francuskie kroję w 5 pasów wzdłuż krótszego boku, jedną połowę nacinam w paski. Na połowę ciasta, która jest nienacięta, wykładam twaróg, na wierzch wykładam rabarbar. Zamykam ciastko stroną naciętą ciasta. Ciasto sklejam za pomocą widelca, smaruję pozostałym białkiem. Piekę 15-20 min w 220 stopniach.
———
Czas przygotowania: 15 min
Czas pieczenia: 20 min
Całkowity czas: 35 min
Ilość porcji: 5 porcji
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy