Stopień trudności: łatwy
W krótkim sezonie na figi warto wykorzystać go w pełni. Zawsze w tym czasie przygotowuję moje ulubione grzanki z figami. Do moich ukochanych grzanek wykorzystałam tym razem niełuskane nasiona konopi, zamiast orzechów i to był o wiele lepszy wybór. Te nasiona to wielkie odkrycie, są pełne orzechowego smaku, dodatkowo są o wiele bardziej chrupiące niż klasyczne orzechy.
Do przyrządzenia tych grzanek wystarczy kilka składników, a Wasze kubki smakowe oszaleją- obiecuję 🙂
Składniki:
- 3 kromki chleba pełnoziarnistego
- 1 figa
- 10 g miodu
- 30 g sera camembert
- Nasiona konopi/ orzechy włoskie
Przygotowanie:
Chleb testuję na suchej patelni, na wierzch wykładam plastry camemberta i plastry fig, całość skrapiam miodem i posypuję uprażonymi na suchej patelni nasionami konopi.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 3 min
Całkowity czas: 8 min
Ilość porcji: 1 porcja
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy