Kremowy sernik z serków kanapkowych

Stopień trudności: średni

Czy jest tu ktoś, kto nie lubi sernika? Na moim blogu znajdziecie już kilka przepisów na różne serniki.

Tym razem zdecydowałam się na sernik z serków kanapkowych, nadają one naprawdę fajną konsystencję, a domowy dżem  dodaje idealnej słodyczy i smaku owoców.

Koniecznie musisz spróbować tego sernika w swojej kuchni.

Przepisu na domowy dżem szukaj na blogu.

 

Składniki:

  • 2 jajka
  • 30 g mąki pszennej
  • 750 g serka śmietankowego kanapkowego
  • 100 g erytrytolu
  • łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli
  • 100 g masła
  • 70 g domowego dżemu truskawkowego

 

Przygotowanie:

Masło rozpuszczam. Za pomocą rózgi kuchennej lub miksera łączę ze sobą wszystkie składniki poza dżemem. Gotową masę serową wykładam do tortownicy. Na wierzchu robię kilka kleksów z domowego dżemu, a nożem lub patyczkiem “esy floresy” aby zatopić go w masie serowej. Gotowy sernik piekę w 180 stopniach przez 30 minut. Po upieczeniu pozostawiam ciasto w piekarniku z uchylonymi drzwiami, następnie schładzam na blacie, a gdy całkowicie wystygnie pozostawiam na kilka godzin w lodówce. 

 

———

Czas przygotowania: 5 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 35 min
Ilość porcji: 8 porcji

Oceń wpis

Średnia ocena 3.4 / 5. Liczba głosów: 9

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media