Lemoniada pomarańczowa

Stopień trudności: łatwy,

Jak się ochłodzić latem unikając pustych kalorii? Najlepszą opcją jest domowa lemoniada!

Możecie ją wykonać z dowolnych owoców i warzyw. Ja zapraszam po inspirację na lemoniadę pomarańczową z miętą.

 

Składniki:

  •  3 pomarańcze
  •  2 l wody
  •  erytrytol/ cukier
  •  mięta

 

Przygotowanie:

Pomarańcze wyciskam, do wody dolewam wyciśnięty sok z pomarańczy. Dodaję całe gałązki mięty w ilości wedle uznania. Możemy dosłodzić do smaku.

Podaję schłodzone.

 

———

Czas przygotowania: 5 min
Całkowity czas: 5 min

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book