Stopień trudności: łatwy
Czy korzystacie z sezonu na dynię? Ja ją po prostu uwielbiam i wykorzystuję na każdy możliwy sposób
Była już u mnie zupa, którą niebawem się podzielę z Tobą oraz pieczona dynia, którą podałam z sosem serowym i ryżem, totalna petarda.
A w jakim wdaniu Ty lubisz dynię najbardziej?
Składniki:
- Mała dynia Hokkaido
- Sól, tymianek świeży i suszony
- 2 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Dynię myję z wierzchu, przekrawam na pół, wydrążam środek i kroję na cienkie plastry. Plastry dyni doprawiam do smaku solą i tymiankiem, całość polewam oliwą i dokładnie mieszam. Piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut, aż do miękkości dyni.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 3 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy