Stopień trudności: łatwy

Idealną propozycją na przyjęcie gości są niewątpliwie roladki z tortilli, które cieszą się zawsze wielką popularnością gości. Ta przekąska sprawdzi się nie tylko na imprezy, ale również jako pełnowartościowy posiłek. Do wykonania roladek z tortilli możesz użyć dowolnych składników, które posiadasz w swojej lodówce, dzięki temu za każdym razem ich smak będzie inny i niepowtarzalny.

 

Składniki:

  • Tortilla
  • Ser żółty
  • Wędlina
  • Szpinak
  • Ogórek
  • Papryka
  • Serek kanapkowy

 

Przygotowanie:

Ogórka i paprykę kroję w słupki. Placek tortilli smaruję serkiem kanapkowym wedle uznania, wykładam szpinak, ser, szynkę i warzywa. Ciasno zawijam rulon. Schładzam w lodówce przez ok. 1 h. Schłodzone roladki kroję w plastry- na jeden kęs. Można przebić roladkę od góry wykałaczką, ułatwi to jedzenie gościom.

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Czas oczekiwania: 1 h
Całkowity czas: 1 h 15 min

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book