Stopień trudności: łatwy
Pyszne i piękne cake pops- zauroczą każdego, a tak naprawdę są ekspresowe w przygotowaniu! Sprawdzą się na każdym przyjęciu- tym dla dzieci i dla dorosłych.
Zapraszam na przepis, ja wykorzystałam w nim wszystkie resztki z lodówki, więc możecie pominąć serek i zastąpić go np. jogurtem. Jako bazy użyłam resztek ciasta biszkoptowego, więc sprawdzą się tu każde resztki ciast.
Koniecznie spróbujcie sami.
Składniki:
- 160 g resztek ciasta
- 50 g czekolada
- 50 g jogurtu naturalnego
- 25 g serka kanapkowego
- 20 g orzechów
- Płatki róży
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczam. Ciasto rozdrabniam blenderem. Do rozdrobnionego ciasta dodaję jogurt, serek i czekoladę. Blenduję na jednolitą masę, ciasto ma się dobrze lepić. Formuję kulki, które obtaczam w posiekanych orzechach i płatkach róży. Gotowe kulki nabijam na długą wykałaczkę, gotowe ustawiam w szklance i schładzam ok. 1 h w lodówce.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas oczekiwania: 1 h
Całkowity czas: 1 h 10 min
Ilość porcji: 15 porcji
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy