Stopień trudności: łatwy

Pyszne i piękne cake pops- zauroczą każdego, a tak naprawdę są ekspresowe w przygotowaniu! Sprawdzą się na każdym przyjęciu- tym dla dzieci i dla dorosłych.
Zapraszam na przepis, ja wykorzystałam w nim wszystkie resztki z lodówki, więc możecie pominąć serek i zastąpić go np. jogurtem. Jako bazy użyłam resztek ciasta biszkoptowego, więc sprawdzą się tu każde resztki ciast.

Koniecznie spróbujcie sami.

 

Składniki:

  • 160 g resztek ciasta
  • 50 g czekolada
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 25 g serka kanapkowego
  • 20 g orzechów
  • Płatki róży

 

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuszczam. Ciasto rozdrabniam blenderem. Do rozdrobnionego ciasta dodaję jogurt, serek i czekoladę. Blenduję na jednolitą masę, ciasto ma się dobrze lepić. Formuję kulki, które obtaczam w posiekanych orzechach i płatkach róży. Gotowe kulki nabijam na długą wykałaczkę, gotowe ustawiam w szklance i schładzam ok. 1 h w lodówce.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas oczekiwania: 1 h
Całkowity czas: 1 h 10 min
Ilość porcji: 15 porcji

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

Kategorie

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book