Jagodowy sernik na zimno

Stopień trudności: łatwy

W sezonie wykorzystuje jagody na przeróżne sposoby, tym razem przygotowałam pyszny owocowy sernik.
Wykorzystałam do przygotowania tylko 4 składników. Poza sezonem spokojnie możesz wykorzystać mrożone jagody- świetnie się tu sprawdzą.

Jagody są jednymi z moich ulubionych owoców i zawsze czekam na nie z niecierpliwością.
Przedstawiam Wam pyszny sernik totalnie jagodowy!

Ten sernik to jeden z najlepszych sposobów na wykorzystanie jagód. Jestem pewna, że zachwycisz nim wszystkich.

 

Składniki:

  • 800 g sera z wiaderka
  • 300 g jagód
  • 2 galaretki jagodowe

 

Przygotowanie:

Galaretki rozpuszczam w 380 ml gorącej wody, studzę i czekam, aż zaczną tężeć. Ser mieszam z 280 ml galaretki oraz 200 g jagód, przelewam do tortownicy, na wierzch wykładam pozostałe jagody. Pozostawiam w lodówce do stężenia. Gdy sernik zacznie się  ścinać, wylewam na wierzch pozostałą galaretkę i schładzam najlepiej przez noc.

  

———

Czas przygotowania: 15 min
Czas oczekiwania: 12 h
Całkowity czas: 12 h 15 min
Ilość porcji: 8 porcji

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media