Stopień trudności: średni
Zapraszam Cię po przepis na idealną przekąską imprezową, która zawsze pojawia się w naszej rodzinie w przypadku każdej możliwej okazji. Mam na myśli małe szaszłyki- nazywane w naszej rodzinie koreczkami.
Ostrzegam- jak spróbujesz, to będziesz chcieć więcej!
Jedyny minus tych koreczków bardzo długi czas przygotowania składników i samego zawijania szaszłyków, ale obiecuję, że wszyscy będą zachwyceni smakiem więc warto spróbować.
Ja boczek w cienkich plastrach kupuje w dużych paczkach w Makro, zwykle robimy z całej paczki i mrozimy już gotowe koreczki, ale śmiało, można boczek po porcjować i zamrozić.
Składniki:
- Boczek w cienkich plastrach
- Papryka czerwona
- Pierś kurczaka
- Cebula
- Pieczarki
- Twarde jabłko
Przygotowanie:
Wszystkie składniki poza boczkiem kroję w słupki/plastry.
Każdy z pięciu składników zawijam w boczek, nadziewam na wykałaczkę, która ma trzymać wszystkie składniki razem ze sobą. Robię tak, aż wykończę składniki. Gotowe koreczki wykładam ciasno na blaszce i posypuję odrobiną soli. Piekę w 180 stopniach przez ok. 1 h- koreczki mają się mocno zarumienić.
———
Czas przygotowania: 1 h
Czas pieczenia: 1 h
Całkowity czas: 2 h
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy