Stopień trudności: łatwy
Nowalijki w pełni, aż chce się jeść!
Co robicie z natką rzodkiewki?
Mam dla Was idealną propozycję na pesto z rzodkiewki, które możecie przechowywać kilka dni w lodówce, albo zamrozić porcjami na później!
Idealne do kanapek, makaronów i wszystkiego, co tylko wymyślicie.
Mam nadzieję, że nie wyrzucacie natki, a jeśli tak to koniecznie spróbujcie tego pesto.
Składniki:
- Pęczek liści rzodkiewki
- 60 g prażonych orzechów (u mnie Pini)
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 łyżka sera parmezan (u mnie 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych)
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 płaska łyżeczka suszonej bazylii
- Sól i pieprz, ostra czerwona papryka
Przygotowanie:
Orzechy prażę na suchej patelni. Natkę rzodkiewki myję i osuszam. Wszystkie składniki blenduję ze sobą i doprawiam do smaku.
Przechowuję w zamkniętym słoiku w lodówce przez kilka dni.
———
Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 3 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy