Stopień trudności: łatwy
Co powiecie na pyszną lekką sałatkę?
Do jej przygotowania użyłam kremu balsamicznego z czerwonych pomarańczy oraz oliwy z oliwek z trawą cytrynową.
Dodanie tylko tych dwóch składników dopełniło w pełni smak sałatki, a to połączenie jest genialne!
Składniki:
- krem balsamiczny z czerwonych pomarańczy
- oliwa z oliwek z trawą cytrynową
- 2 garście rukoli
- 2 garście szpinaku
- 10 pomidorków koktajlowych
- 20 g czerwonej cebuli
- 40 g ziaren granatu
- 225 g halloumi
- kilka listków świeżej mięty
Przygotowanie:
Ser kroje w plastry i obsmażam na patelni, aż się zrumieni. W misce układam rukolę i szpinak, dodaję pokrojona w piórka cebulę oraz przekrojone na pół pomidorki. Na sałatkę rwę miętę, układam ser i posypuję granatem. Całość polewam kremem balsamiczny i oliwą. Gotową sałatkę podaję.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 5 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 2 porcje