Stopień trudności: średni
Pasta idealnie sprawdzi się jako pasta kanapkowa, ale także jako prosta sałatka. Makrela wędzona jest pełna smaku i wartości odżywczych. Warto włączyć ją do swojej diety.
Możesz użyć makreli wędzonej w oleju, należy tylko dokładnie odsączyć ją z zalewy.
Składniki:
- 4 jajka
- 30 g szczypiorku
- 240 g makreli
- 85 g ogórka kiszonego
- 50 g jogurtu
- 20 g majonezu
- 30 g cebuli
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo. Ogórka, cebulę i szczypiorek kroję bardzo drobno. Makrelę oczyszczam ze skóry i ości. Rybę rozdrabniam między palcami, dodaję wcześniej pokrojone składniki. Doprawiam majonezem i jogurtem. Dokładnie mieszam i podaję.
———
Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 2 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy