Pasta z makreli

Stopień trudności: średni

Pasta idealnie sprawdzi się jako pasta kanapkowa, ale także jako prosta sałatka. Makrela wędzona jest pełna smaku i wartości odżywczych. Warto włączyć ją do swojej diety.

Możesz użyć makreli wędzonej w oleju, należy tylko dokładnie odsączyć ją z zalewy. 

 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 30 g szczypiorku
  • 240 g makreli
  • 85 g ogórka kiszonego
  • 50 g jogurtu
  • 20 g majonezu
  • 30 g cebuli 

 

Przygotowanie:

Jajka gotuję na twardo. Ogórka, cebulę i szczypiorek kroję bardzo drobno. Makrelę oczyszczam ze skóry i ości. Rybę rozdrabniam między palcami, dodaję wcześniej pokrojone składniki. Doprawiam majonezem i jogurtem. Dokładnie mieszam i podaję.

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 2 porcje

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media