Pulpety z dorsza | Pepco Peter Cook Marble

Stopień trudności: łatwy

Dobre garnki i patelnie to jedne z najważniejszych przedmiotów w kuchni. Warto sięgnąć po produkty dobrej jakości, które zostaną z nami w kuchni przez długi czas.
Ja sama jestem wielką fanką produktów wysokiej jakości w przystępnej cenie.
Chcę Ci teraz przedstawić właśnie takie produkty.

Chcę Ci opowiedzieć o marce Peter Cook i linii Marble dostępnej w Pepco.
Linia ta cechuje się nowoczesnym wyglądem z marmurkowym wzorem.

 

W linii Marble znajdziesz rondel (średnica 16 cm), garnki z przykrywkami (średnica 18, 20, 24 cm), patelnie (średnica 20, 24, 28 cm), patelnię do naleśników (średnica 26 cm). Każde z nich łatwo dostępne, w przystępnych cenach na każdą kieszeń.

Jak możesz zauważyć, linia Marble ma przepiękny nowoczesny styl, ponadczasowy marmurkowy wzór. Ten styl sprawdzi się w każdej kuchni. Niewątpliwym plusem jest możliwość skompletowania całej kolekcji naczyń w jednym stylu.

Za trwałość naczyń odpowiada wysokiej jakości powłoka non-stick. Powłoka ta jest 3-warstwowa i nieprzywieralną. Nie ściera się podczas użytkowania.

Wszystkie naczynia z tej serii posiadają grube i solidne dno, które się nie odkształca. Nadają się do każdych kuchenek, w tym do indukcji.

Garnki i patelnie z tej serii urzekły mnie swoim wyglądem i funkcjonalnością. Uchwyty w kolekcji mają ergonomiczny kształt, dzięki czemu się nie nagrzewają. Pokryte są powłoką soft-touch, delikatną i przyjemną w dotyku.

Garnki z tej serii posiadają w komplecie szklane pokrywki z otworem odprowadzającym parę.

 

Wszystkie produkty są objęte 3-letnią gwarancją.

Patelnia śr. 24 cm. – 25 zł
Patelnia śr. 28 cm. – 30 zł
Garnek śr. 18 cm. – 40 zł

Śledźcie platformę inspiracje od Pepco!

 


 

Zapraszam Cię po przepis na bardzo wilgotne i delikatne pulpety rybne, w kremowym i aksamitnym sosie.

Pulpety są miękkie i rozpływające się w ustach. Koniecznie musisz ich spróbować 🙂

 

Składniki:

Pulpety:

  • 400 g fileta dorsza bez skóry
  • 25 g cebuli
  • 1 jajko
  • 20 g bułki tartej
  • 10 ml soku z cytryny
  • 15 g masła
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • 10 g mąki pszennej
  • olej do smażenia

Sos:

  • 30 g cebuli
  • 150 ml śmietanki
  • natka pietruszki
  • 10 g oleju
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Filet dorsza oczyszczam z ości, kroję w mniejsze kawałki i przekładam do blendera. Cebulę podsmażam na maśle, aż się zeszkli. Podsmażoną cebulę dodaję do blendera. Następnie dodaję, jajko, cytrynę, sól, pieprz, bułkę tartą i blenduję na jednolitą masę. Natkę pietruszki drobno siekam i mieszam z masą za pomocą łyżki. Zwilżonymi dłońmi formuję pulpety, obtaczam je w mące i smażę na dobrze rozgrzanym oleju. W międzyczasie przygotowuję sos śmietanowy. Na oleju podsmażam cebulę, dodaję śmietankę i lekko redukuję. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję natkę pietruszki. Do tak przygotowanego sosu dodaję pulpety, duszę je kilka minut i podaję z ulubionymi dodatkami.

 

 

 ———
Czas przygotowania: 10 min
Czas smażenia: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 30 min
Ilość porcji: 10 sztuk

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book