Stopień trudności: łatwy
Dobre garnki i patelnie to jedne z najważniejszych przedmiotów w kuchni. Warto sięgnąć po produkty dobrej jakości, które zostaną z nami w kuchni przez długi czas.
Ja sama jestem wielką fanką produktów wysokiej jakości w przystępnej cenie.
Chcę Ci teraz przedstawić właśnie takie produkty.
Chcę Ci opowiedzieć o marce Peter Cook i linii Marble dostępnej w Pepco.
Linia ta cechuje się nowoczesnym wyglądem z marmurkowym wzorem.
W linii Marble znajdziesz rondel (średnica 16 cm), garnki z przykrywkami (średnica 18, 20, 24 cm), patelnie (średnica 20, 24, 28 cm), patelnię do naleśników (średnica 26 cm). Każde z nich łatwo dostępne, w przystępnych cenach na każdą kieszeń.
Jak możesz zauważyć, linia Marble ma przepiękny nowoczesny styl, ponadczasowy marmurkowy wzór. Ten styl sprawdzi się w każdej kuchni. Niewątpliwym plusem jest możliwość skompletowania całej kolekcji naczyń w jednym stylu.
Za trwałość naczyń odpowiada wysokiej jakości powłoka non-stick. Powłoka ta jest 3-warstwowa i nieprzywieralną. Nie ściera się podczas użytkowania.
Wszystkie naczynia z tej serii posiadają grube i solidne dno, które się nie odkształca. Nadają się do każdych kuchenek, w tym do indukcji.
Garnki i patelnie z tej serii urzekły mnie swoim wyglądem i funkcjonalnością. Uchwyty w kolekcji mają ergonomiczny kształt, dzięki czemu się nie nagrzewają. Pokryte są powłoką soft-touch, delikatną i przyjemną w dotyku.
Garnki z tej serii posiadają w komplecie szklane pokrywki z otworem odprowadzającym parę.
Wszystkie produkty są objęte 3-letnią gwarancją.
Patelnia śr. 24 cm. – 25 zł
Patelnia śr. 28 cm. – 30 zł
Garnek śr. 18 cm. – 40 zł
Śledźcie platformę inspiracje od Pepco!
Zapraszam Cię po przepis na bardzo wilgotne i delikatne pulpety rybne, w kremowym i aksamitnym sosie.
Pulpety są miękkie i rozpływające się w ustach. Koniecznie musisz ich spróbować 🙂
Składniki:
Pulpety:
- 400 g fileta dorsza bez skóry
- 25 g cebuli
- 1 jajko
- 20 g bułki tartej
- 10 ml soku z cytryny
- 15 g masła
- sól, pieprz
- natka pietruszki
- 10 g mąki pszennej
- olej do smażenia
Sos:
- 30 g cebuli
- 150 ml śmietanki
- natka pietruszki
- 10 g oleju
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Filet dorsza oczyszczam z ości, kroję w mniejsze kawałki i przekładam do blendera. Cebulę podsmażam na maśle, aż się zeszkli. Podsmażoną cebulę dodaję do blendera. Następnie dodaję, jajko, cytrynę, sól, pieprz, bułkę tartą i blenduję na jednolitą masę. Natkę pietruszki drobno siekam i mieszam z masą za pomocą łyżki. Zwilżonymi dłońmi formuję pulpety, obtaczam je w mące i smażę na dobrze rozgrzanym oleju. W międzyczasie przygotowuję sos śmietanowy. Na oleju podsmażam cebulę, dodaję śmietankę i lekko redukuję. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję natkę pietruszki. Do tak przygotowanego sosu dodaję pulpety, duszę je kilka minut i podaję z ulubionymi dodatkami.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas smażenia: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 30 min
Ilość porcji: 10 sztuk
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy