Stopień trudności: łatwy
Pyszne i delikatne drożdżowe ciasto, które zachwyca swoim niecodziennym kolorem. Ten kolor udało mi się uzyskać dzięki dokładnemu zblenowaniu szpinaku.
Smak szpinaku jest niewyczuwalny. Jestem pewna, że zachwycisz tym ciastem każdą osobę, która poczęstujesz tym ciastem 🙂
Składniki:
- 3 jajka
- 1 brokuł
- 100 g kukurydzy
- 2 kawałki kiełbasy białej parzonej
- 100 g pomidorków
- sól, pieprz
Sos chrzanowy:
- 60 g jogurtu
- 40 g majonezu
- 15 g chrzanu
- koperek
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo. Brokuł dzielę na różyczki “na jeden kęs”, obgotowuję je ok. 3 minut, a następnie przelewam zimną wodą- dzięki temu brokuł zachowa piękny kolor. Kiełbasę kroję w plastry, pomidorki przekrawam na pół, jajka kroję w ćwiartki. W międzyczasie przygotowuję sos, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Wszystkie składniki na sałatkę układam w docelowym naczyniu, całość polewam sosem i podaję.
———
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 7 min
Całkowity czas: 22 min
Ilość porcji: 3 porcje