Sałatka z brokułem i białą kiełbasą

Stopień trudności: łatwy

Pyszne i delikatne drożdżowe ciasto, które  zachwyca swoim niecodziennym kolorem. Ten kolor udało mi się uzyskać dzięki dokładnemu zblenowaniu szpinaku.

Smak szpinaku jest niewyczuwalny. Jestem pewna, że zachwycisz tym ciastem każdą osobę, która poczęstujesz tym ciastem 🙂

 

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 brokuł
  • 100 g kukurydzy
  • 2 kawałki kiełbasy białej parzonej
  • 100 g pomidorków
  • sól, pieprz

Sos chrzanowy:

  • 60 g jogurtu
  • 40 g majonezu
  • 15 g chrzanu
  • koperek

 

Przygotowanie:

Jajka gotuję na twardo. Brokuł dzielę na różyczki “na jeden kęs”, obgotowuję je ok. 3 minut, a następnie przelewam zimną wodą- dzięki temu brokuł zachowa piękny kolor. Kiełbasę kroję w plastry, pomidorki przekrawam na pół, jajka kroję w ćwiartki. W międzyczasie przygotowuję sos, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Wszystkie składniki na sałatkę układam w docelowym naczyniu, całość polewam sosem i podaję.

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 7 min
Całkowity czas: 22 min
Ilość porcji: 3 porcje

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media