Stopień trudności: łatwy
Kanaki w innej formie? Czemu nie? Pyszne zapiekanki, do których możemy dodać ulubione dodatki, które za każdym razem zmieniają ich smak.
Przepyszne urozmaicenie śniadania i kolacji, które będzie smakować każdemu.
Składniki:
- 110 g kiełbasy
- 40 g cebuli
- 160 g pieczarek
- 7 kromek chleba
- 50 g tartego sera mozzarella
- 25 g majonezu
- 5 g natki pietruszki
Przygotowanie:
Cebulę, pieczarki i kiełbasę kroję drobno. Na suchej patelni podsmażam kiełbasę, gdy się ze złoci dodaję do niej cebulę i pieczarki, duszę aż pieczarki stracą surowość, a woda odparuje. Do podsmażonej kiełbasy dodaję posiekaną natkę pietruszki i majonez, dokładnie mieszam. Gotowy farsz układam na kromkach chleba, posypuję tartym serem i piekę w 200 stopniach przez ok. 7-10 minut. Gotowe podaję z ketchupem.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas pieczenia: 10 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 7 porcji
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy