Stopień trudności: łatwy
Przychodzę dziś z przepisem dla leniuszków, którzy mają ochotę na pyszne faworki, ale brakuje chęci na ich zrobienie 😊
Pyszne chrupiące, a ich przygotowanie zajmuje maksymalnie 15 minut. Może być lepiej?
Ekspresowy pomysł na szybki i pyszny deser. Siła tkwi w prostocie.
Składniki:
- 1 op. ciasta francuskiego
- białko jaja
- cukier puder
Przygotowanie:
Za pomocą nożyka do pizzy wycinam paski o szerokości 3 cm i dowolnej długości, na środku paska robię nacięcie i przeplatam ciasto, robiąc faworek.
Przygotowane faworki układam na blaszce, sparuje roztrzepanym białkiem. Piekę w 200 stopniach przez 10-15 min.
Gotowe faworki posypuję cukrem pudrem i podaję.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas pieczenia: 15 min
Całkowity czas: 20 min
Ilość porcji: 30 sztuk
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy