Stopień trudności: łatwy

Pysznych sałatek nigdy dość, a ta prosta sałatka z tuńczykiem pojawia się na naszym stole przy każdej okazji.
Ale nic w tym dziwnego, bo jest przepyszna i smakuje każdemu.
Idealna na obiad, imprezę i sylwestra.

 

Składniki:

  • 150 g makaronu
  • 60 g fasoli z puszki
  • 10 g natki pietruszki
  • 80 g tuńczyka w sosie własnym
  • 80 g korniszonów
  • 20 g majonezu
  • 20 g jogurtu naturalnego
  • Czosnek granulowany
  • Imbir
  • Sól

 

Przygotowanie:

Zaczynam od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie przygotowuję sos- mieszam majonez, jogurt doprawiam do smaku czosnkiem, solą i tartym imbirem.
Korniszony kroję drobno, pietruszkę siekamy i łącze z odsączonym tuńczykiem, fasolą. Makaron łącze ze wszystkimi składnikami i dokładnie mieszam.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 12 min
Całkowity czas: 22 min
Ilość porcji: 3 porcje

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book