Owsianka mango

Stopień trudności: łatwy

Czy może być coś lepszego na śniadanie niż słodka kremowa owsianka?

Idealnie sprawdzą się tu każde owoce.

 

Składniki:

  • 50 g płatków owsianych
  • 130 ml mleka
  • 90 ml wody
  • 20 g erytrytolu
  • pół mango 

 

Przygotowanie:

Do garnka wlewam mleko i wodę, dodaję płatki owsiane i erytrytol. Gotuję na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Po chwili gotowania dodaję drobno pokrojone mango. Owsianki Gotuję ok. 20 min, aż płatki wchłoną płyn i będą kremowe. Podaję ze świeżymi mango oraz “resztkami” herbaty mango. 

 

———

Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 20 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 1 porcja

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media