Stopień trudności: łatwy

Pyszna domowa pasta do pieczywa, wrapów, sos sałatkowy oraz dip do warzyw- zastosowanie tej pasty zależy tylko od tego na co masz ochotę ?
Jestem przekonana, że będziecie zachwyceni tak jak ja.

 

Składniki:

  • 140 g puree z pieczonej dyni
  • 120 g twarogu
  • 50 g cebuli
  • 5 g masła
  •  sól, czosnek granulowany, pieprz, curry

 

Przygotowanie:

Cebulę podsmażam na maśle, aż mocno zmięknie i się zrumieni. Dynię, twaróg i cebulę doprawiam do smaku i blenduję na gładki krem.
Pastę możesz doprawić do smaku swoimi ulubionymi przyprawami, za każdym razem będzie smakować inaczej.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Całkowity czas: 10 min

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book