Pasta kanapkowa z dynią

Stopień trudności: łatwy

Pyszna domowa pasta do pieczywa, wrapów, sos sałatkowy oraz dip do warzyw- zastosowanie tej pasty zależy tylko od tego na co masz ochotę 🥰
Jestem przekonana, że będziecie zachwyceni tak jak ja.

 

Składniki:

  • 140 g puree z pieczonej dyni
  • 120 g twarogu
  • 50 g cebuli
  • 5 g masła
  •  sól, czosnek granulowany, pieprz, curry

 

Przygotowanie:

Cebulę podsmażam na maśle, aż mocno zmięknie i się zrumieni. Dynię, twaróg i cebulę doprawiam do smaku i blenduję na gładki krem.
Pastę możesz doprawić do smaku swoimi ulubionymi przyprawami, za każdym razem będzie smakować inaczej.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Całkowity czas: 10 min

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media