Stopień trudności: łatwy
Pyszne zapiekane bułki.
Idealne na śniadanie i kolację — a Ty jak wolisz?
Ja do ich przygotowania użyłam resztek z kolacji, a ty możesz dodać dowolne dodatki.
Składniki:
- czerstwa bułka
- ulubione warzywa — u mnie rzodkiewka, ogórek, papryka, cebula
- kabanosy/kiełbasą
- jajko
- odrobina mleka
- mozzarellą
- sól, pieprz, mieszanka przypraw (bazylia, oregano, suszone pomidory)
Przygotowanie:
Odkrawam górę bułki, wydrążam cały środek, zostawiając samą skórkę. Warzywa i kabanosy drobno kroję. Ser ścieram na tarce/kroję drobniej. W misce mieszam jajko, mleko i pozostałe składniki. Doprawiam do smaku. Do bułki wykładam farsz, daje go dość dużo – – “górką”. Posypuję odrobiną sera. Piekę w 180 stopniach, przez 15 minut.
Gotową zapiekankę podaję, ze świeżymi ziołami.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 1 porcja
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy