Roladki z łososia

Stopień trudności: łatwy

Kolejną pyszną przekąską, w której możemy wykorzystać łososia, są roladki. Do ich przygotowania wystarczy dosłownie kilka minut.

Zapraszam Cię do ich spróbowania i zaskoczenia swoich gości.

 

Składniki:

  • ogórek zielony
  • czosnkowy serek kanapkowy
  • łosoś wędzony na zimno
  • koperek

 

Przygotowanie:

Ogórek kroję w słupki. Płaty łososia wędzonego układam na folii spożywczej, tworząc prostokąt. Łososia smaruję serkiem kanapkowym. Na środek wykładam słupki ogórka i koperek. Całość zawijam za pomocą folii spożywczej, tworząc cukierek. Zawinięte roladki, rozwijam z folii i kroję plastry.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Całkowity czas: 10 min

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book