System grillowania Gourmet Barbecue System (GBS)

Kilka słów o systemie grillowania Gourmet Barbecue System (GBS) firmy Weber.:

Czy jest wśród nas ktoś, kto nie lubi grillować? Myślę, że nie. Każdy z nas lubi odpocząć przy grillu z najbliższymi a do tego smacznie zjeść!

Pyszny i aromatyczny zapach potraw z grilla, automatycznie powoduje u wszystkich wzmożony apetyt na więcej pysznego jedzenia. Chcemy za pomocą grilla przygotowywać coraz więcej różnorodnych potraw, które niekoniecznie do tej pory mogły zostać wykonane bezpośrednio na grillu.

Firma Weber wyszła naprzeciw naszym oczekiwaniom i stworzyła system Gourmet Barbecue System (GBS).

System GBS stosowany w grillach Weber zapewnia wymienne wkłady do grilla. Ruszt przedstawionym systemie jest dwuczęściowy. Środkowy element jest wymienny i w jego miejsce możemy włożyć wymienne wkłady do grilla. Dzięki temu sam ruszt  ma mnóstwo zastosowań.

Teraz opowiem Wam kilka słów o wymiennych wkładach, które ułatwią nam przygotowanie pysznych posiłków oraz pozwalają rozszerzyć zastosowanie grilla.

  • Kamień do pizzy GBS

Pierwszym akcesorium jest kamień do pizzy, który odmienia spojrzenie na domową pizzę! Na takim kamieniu możemy przygotować tradycyjną pizzę, ale również idealnie sprawdzi się do wypiekania chleba i bułek za pomocą grilla.

  • Stojak do drobiu GBS

To akcesorium idealnie sprawdzi się przy grillowaniu kurczaka w całości. Do środkowej szyjki można nalać piwa i upiec kurczaka na piwie. Taca sprawdzi się również idealnie do grillowania warzyw.

  • Wkład do gofrów i kanapek GBS

Zaskocz swoich domowników pysznymi goframi i tostami prosto z grilla. Wkłady do gofrów i kanapek, pozwolą nam przyrządzić posiłek, którym zadowolimy każdego.

  • Żeliwna płyta GBS

Żeliwna płyta może służyć nam za patelnię, gwarantuję, że jest idealna na grilla. Nagrzewa się szybko i równomiernie, dzięki czemu świetnie sprawdzi się do przygotowania m. in. placków oraz jajecznicy. Przygotowanie śniadania o poranku w ogrodzie będzie czystą przyjemnością.

  • Żeliwny garnek GBS

Żeliwny garnek nada się do przygotowania, zup, gulaszy czy sosów. Świetnie sprawdzi się do wypieku chleba oraz duszenia mięs. Jego duża pojemność i długi czas utrzymywania temperatury ułatwi nam gotowanie.

  • Zestaw wok GBS

Wok jest najlepszy do przygotowania dań z kuchni azjatyckiej i szybkiego smażenia stir-fry. Wykorzystaj jego możliwości do przygotowania pysznego posiłku w ogrodzie. Zestaw wok zawiera ruszt do gotowania na parze, na którym przygotujemy idealne warzywa na parze.

  • Ruszt do przypiekania steków GBS

Dzięki rusztowi nasze steki będą idealnie przypieczone oraz uzyskają charakterystyczną kratkę, która jeszcze bardziej zachęcą do jedzenia. Żeliwny ruszt dobrze rozprowadza ciepło, zatrzymując wilgoć oraz aromat w potrawie.

Podsumowując:

Zachwyciły mnie możliwości systemu Gourmet Barbecue System (GBS), który stworzyła firma Weber, zapewniając tym wiele oryginalnych rozwiązań.

Wymienne wkłady do grilla urozmaicają nam gotowanie i pozwalają na dużą swobodę w przygotowaniu dań z grilla. Wyjdźmy poza schemat i przyrządźmy na grillu jakąś nietypową potrawę. Zaskoczmy tym naszych domowników i gości.

Który z wymiennych elementów najbardziej sprawdziłby się przy Twoim grillowaniu? Może korzystasz już z jakiegoś? Koniecznie napisz w komentarzu, co myślisz o takich formach grillowania!

 

Poniżej znajdziecie link do strony, gdzie możecie zakupić grille i akcesoria do nich.

https://www.weber.com/PL/pl/akcesoria/gotowanie/gourmet-bbq-system

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

Kategorie

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book