Stopień trudności: łatwy
Prosty deser bez pieczenia, który przygotujesz w bardzo krótkim czasie.
Zdrowy, owocowy i pyszny ☺
Składniki:
- 450 g truskawek
- 400 g jogurtu greckiego
- ciasto francuskie
Przygotowanie:
Do przepisu wykorzystałam resztki ciasta francuskiego. Pokroiłam je w mniejsze kawałki i piekłam ok. 10 minut w 220 stopniach. Truskawki przekładam do garnka i gotuję tak długo, aż się rozgotują, następnie je blenduję. Truskawki redukuję, aż zrobi się z nich gęsty dżem, który następnie studzę. Dżem truskawkowy łączę z jogurtem na jednolitą masę. W naczynku układam ciasto francuskie, warstwę kremu truskawkowego, ponownie ciasto francuskie i krem. Gotowy deser schładzam i podaję.
———
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 30 min
Ilość porcji: 3 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy