Stopień trudności: łatwy

Nie gotuję w tym tygodniu za wiele, więc stawiamy na kanapki.
A tu mam dla Was genialny tost z awokado i pomidorami. Dosłownie niebo !

 

Składniki:

  • Domowe pieczywo
  • Awokado
  • Oliwa
  • Czosnek
  • Cytryna
  • Sól
  • Pomidorki koktajlowe
  • Świeża bazylia

 

Przygotowanie:

Awokado łącze z czosnkiem, solą i cytryną. Całość doprawiam według swojego smaku. Chleb skrapiam oliwą, podsmażam na patelni, aż będzie chrupiący. Chleb zdejmuje z patelni, ta samą patelnię polewam odrobiną oliwy i podsmażam połówki pomidorków, na sam koniec smażenia dorzucam kilka listków bazylii.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Całkowity czas: 10 min
Ilość porcji: 1 porcja

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book