Stopień trudności: łatwy

Cudownie kremowe i delikatne batoniki brownie przygotowane z 3 składników. Idealne na deser oraz jako przekąska do lunchboxa. 

Możesz je przygotować je jako klasyczne ciasto. To brownie rozpływa się w ustach.

 

Składniki:

  • 360 g dojrzałych bananów
  • 130 g masła orzechowego 
  • 30 g kakao 
  • opcjonalnie orzechy do posypania 

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki blenduję. Przekładam do formy (u mnie 17 × 17 cm) na wierzchu robię kleksy z masła orzechowego. Całość posypuję orzechami. Piekę 40 minut w 180 stopniach. Następnie schładzam i kroję batoniki.

 

———
Czas przygotowania: 5 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 35 min
Ilość porcji: 8 porcji

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book