Buraczki zasmażane

Stopień trudności: łatwy

Buraczki są idealnym dodatkiem do obiadu. A ja mam dla Ciebie przepis na najlepsze buraczki zasmażane. Wszyscy wiemy, że mamy i babcie przygotowują najlepsze jedzenie. Nie bez powodu najbardziej smakują mi te proste buraczki mojej mamy.

 

Składniki:

  • 500 g buraków gotowanych
  • 80 g cebuli
  • 20 g masła
  • 20 g mąki

 

Przygotowanie:

Cebulę kroję drobno i podsmażam ją na maśle, aż straci surowość. W międzyczasie buraki ścieram na tarce o drobnych oczkach. Gdy cebula będzie gotowa, dodaję do niej mąkę i chwilę podsmażam, aż mąka straci surowość. Następnie dodaję buraki, całość podsmażam, aż całość lekko zgęstnieje, często mieszam, żeby się nie przypaliły. Gotowe idealnie sprawdzą się jako dodatek do ulubionego obiadu.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 20 min
Ilość porcji: 3 porcje

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media