Stopień trudności: łatwy
Buraczki są idealnym dodatkiem do obiadu. A ja mam dla Ciebie przepis na najlepsze buraczki zasmażane. Wszyscy wiemy, że mamy i babcie przygotowują najlepsze jedzenie. Nie bez powodu najbardziej smakują mi te proste buraczki mojej mamy.
Składniki:
- 500 g buraków gotowanych
- 80 g cebuli
- 20 g masła
- 20 g mąki
Przygotowanie:
Cebulę kroję drobno i podsmażam ją na maśle, aż straci surowość. W międzyczasie buraki ścieram na tarce o drobnych oczkach. Gdy cebula będzie gotowa, dodaję do niej mąkę i chwilę podsmażam, aż mąka straci surowość. Następnie dodaję buraki, całość podsmażam, aż całość lekko zgęstnieje, często mieszam, żeby się nie przypaliły. Gotowe idealnie sprawdzą się jako dodatek do ulubionego obiadu.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 20 min
Ilość porcji: 3 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy