Ciasto raffaello

Stopień trudności: łatwy

Mam dla Ciebie przepis na pyszne, proste ciasto raffaello. Bez pieczenia, bez miksera oraz bez długiego czekania na gotowe ciasto 😊
Delikatne, kremowe i bardzo kokosowe.

 

Składniki:

  • 600 g serków kanapkowych / twarogu z wiaderka
  • 200 g mleczka kokosowego 
  • 100 g cukru
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 2200 g herbatników

 

Przygotowanie:

Serki łączę z mleczkiem kokosowym, cukrem oraz wiórkami kokosowymi na gładką i jednolitą masę.
Blaszkę (20-20 cm) wykładam folią spożywczą, na spód wykładam warstwę herbatników, masy kokosowej i ponownie herbatników. Postępuję tak do wykończenia składników. Ciasto przykrywam folią i pozostawiam w lodówce na co najmniej 30 minut, aby herbatniki zmiękły.
Gotowe ciasto ozdabiam ulubionymi dodatkami. U mnie jest to biała kokosowa czekolada oraz płatki migdałów.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas oczekiwania: 30 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 8 porcji

Oceń wpis

Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media