Stopień trudności: łatwy
Mam dla Ciebie przepis na pyszne, proste ciasto raffaello. Bez pieczenia, bez miksera oraz bez długiego czekania na gotowe ciasto 😊
Delikatne, kremowe i bardzo kokosowe.
Składniki:
- 600 g serków kanapkowych / twarogu z wiaderka
- 200 g mleczka kokosowego
- 100 g cukru
- 100 g wiórek kokosowych
- 2200 g herbatników
Przygotowanie:
Serki łączę z mleczkiem kokosowym, cukrem oraz wiórkami kokosowymi na gładką i jednolitą masę.
Blaszkę (20-20 cm) wykładam folią spożywczą, na spód wykładam warstwę herbatników, masy kokosowej i ponownie herbatników. Postępuję tak do wykończenia składników. Ciasto przykrywam folią i pozostawiam w lodówce na co najmniej 30 minut, aby herbatniki zmiękły.
Gotowe ciasto ozdabiam ulubionymi dodatkami. U mnie jest to biała kokosowa czekolada oraz płatki migdałów.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas oczekiwania: 30 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 8 porcji