Stopień trudności: łatwy

Mam dla Ciebie przepis na pyszne, proste ciasto raffaello. Bez pieczenia, bez miksera oraz bez długiego czekania na gotowe ciasto 😊
Delikatne, kremowe i bardzo kokosowe.

 

Składniki:

  • 600 g serków kanapkowych / twarogu z wiaderka
  • 200 g mleczka kokosowego 
  • 100 g cukru
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 2200 g herbatników

 

Przygotowanie:

Serki łączę z mleczkiem kokosowym, cukrem oraz wiórkami kokosowymi na gładką i jednolitą masę.
Blaszkę (20-20 cm) wykładam folią spożywczą, na spód wykładam warstwę herbatników, masy kokosowej i ponownie herbatników. Postępuję tak do wykończenia składników. Ciasto przykrywam folią i pozostawiam w lodówce na co najmniej 30 minut, aby herbatniki zmiękły.
Gotowe ciasto ozdabiam ulubionymi dodatkami. U mnie jest to biała kokosowa czekolada oraz płatki migdałów.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas oczekiwania: 30 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 8 porcji

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book