Stopień trudności: łatwy
Kilka prostych i łatwo dostępnych składników, wystarczy, aby zachwycić całą rodzinkę.
Niżej znajdziesz przepis na ekspresową przekąskę, lekki obiad lub kolację.
Są to pyszne jajka w cieście francuskim, w bogatszej wersji możesz dodać podsmażony boczek i pomidorki koktajlowe.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 6 jajek
- Szparagi
- sól
Przygotowanie:
Ze szparagów odłamuje zdrewniałe końcówki. Ciasto kroję na prostokąty i formuję z nich “łódeczki”, do których wbijam po jajku. Jajka oprószam solą, układam na nich szparagi. Możesz dodać pomidorki, będzie pysznie i kolorowo. Piekę w 200 stopniach przez 15-20 minut.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas pieczenia: 20 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 6 porcji