Stopień trudności: łatwy
Dziś szybka propozycja na lekką przekąskę, szybkie śniadanie lub kolację 😊
Lekkie koperty z serowym farszem zachwycą każdego.
Zapraszam Cię po przepis.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 200 g sera ricotta
- Szparagi
- sól
Przygotowanie:
Ze szparagów odłamuje zbutwiałe końcówki. Ciasto kroję na prostokąty, na środku wykładam łyżkę ricotty, na nią układam szparagi. Całość oprószam solą i zakładam rogi ciasta, tworząc kieszonkę. Tak przygotowane kieszonki piekę w 200 stopniach przez 15-20 minut.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas pieczenia: 20 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 8 porcji
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy