Koperty ze szparagami

Stopień trudności: łatwy

Dziś szybka propozycja na lekką przekąskę, szybkie śniadanie lub kolację 😊
Lekkie koperty z serowym farszem zachwycą każdego.
Zapraszam Cię po przepis.

 

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g sera ricotta
  • Szparagi
  • sól 

 

Przygotowanie:

Ze szparagów odłamuje zbutwiałe końcówki. Ciasto kroję na prostokąty, na środku wykładam łyżkę ricotty, na nią układam szparagi. Całość oprószam solą i zakładam rogi ciasta, tworząc kieszonkę. Tak przygotowane kieszonki piekę w 200 stopniach przez 15-20 minut.

 

———
Czas przygotowania: 5 min
Czas pieczenia: 20 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 8 porcji

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media