Stopień trudności: łatwy
Mimo braku sosu sałatka jest bardzo soczyste, to wszystko jest zasługą dużej ilości warzyw.
Polecam użycie przyprawy w azjatyckim stylu, dzięki temu sałatka zyska jeszcze więcej odświeżającego smaku.
Sałatka sprawdza się super także w lunchboxie.
A tymczasem zapraszam na pyszną, prostą sałatkę idealną na obiad i kolację
Składniki:
- Cukinia
- papryki kolorowe
- cebula
- seler naciowy
- pierś kurczaka
- ulubiona przyprawa do mięs
- marchewka
- garść orzechów nerkowca
- ryż
- awokado
Przygotowanie:
Ryż gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso doprawiam ulubioną mieszanką przypraw, dopraw go obficie, bo do sałatki nie dodamy dodatkowego sosu.
Warzywa (poza awokado) obsmażam na niewielkiej ilości masła klarowanego, doprawiam je solą. Warzywa mają tylko lekko zmięknąć. Orzechy prażę na suchej patelni.
W misce łączę ryż, podsmażone warzywa, awokado i orzechy. Całość dokładnie mieszam i podaję.
———
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 10
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 3 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 1 / 5. Liczba głosów: 1
Brak głosów! Bądź pierwszy