Stopień trudności: łatwy

Soczysta i delikatna ryba idealnie sprawdzi się na każdy posiłek, a także na domową imprezę.

 

Składniki:

  • 14 g suszonych pomidorów
  • 30 g oliwek
  • 50 g szpinaku
  • 10 g oleju rzepakowego
  • sól i pieprz
  • 200 g łososia
  • 15 g masła klarowanego

 

Przygotowanie:

Pomidory suszone, szpinak i oliwki kroję w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszam z olejem i dobrze smaruję rybę. Rybę piekę 30 minut w 180 stopniach. Gotową polewam masłem klarowanym.
Tak przygotowaną rybę podaję z ulubionymi dodatkami.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 1 porcja

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book