Chrupiące bułki z serem

Stopień trudności: łatwy

Mam dla Ciebie przepis na chrupiące czosnkowe bułeczki pełne ciągnącego się sera. Co Ty na to?
Takie zapiekanki zachwycą każdego, kto ich spróbuje 😊
Jeśli zechcesz przygotować większą ilość, możesz, zamiast bułek wykorzystać bochenek chleba

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  •  50 g sera
  •  20 g masła
  •  1 ząbek czosnku
  •  szczypta soli
  •  2 bułki
  •  szczypiorek

 

Przygotowanie:

Bułki nacinam w ukośną kratkę, tak by nie przeciąć ich spodu.
Miękkie masło, doprawiam solą i dodaję do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaję drobno pokrojony szczypiorek. Masło dokładnie mieszam ze wszystkimi składnikami. Pomiędzy nacięcia bułek równomiernie dodaję masło. Ser kroję w drobną kostkę i dodaję go pomiędzy nacięcia bułek. Piekę w 200°C przez 15-20 min.

 

————–

Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 20 min
Całkowity czas: 30 min
Ilość porcji: 2 porcje

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media