Kieszonki z kabanosami

Stopień trudności: łatwy

Mam wiec dla Ciebie przekąskę idealną na imprezę 😊 jej przygotowanie trwa kilka minut, a resztę robi piekarnik.

Jestem przekonana, że jak tylko je przygotujesz, to w ekspresowym tempie znikną ze stołu.

U mnie przekąski z ciasta francuskiego zawsze są niezawodnym hitem każdej imprezy.

 

 Składniki:

  • 0,5 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • 100 g kabanosów
  • białko do posmarowania

 

Przygotowanie:

Kabanosy kroję w mniejsze kawałki, ciasto kroję w niewielkie kwadraty. Następnie przygotowuję sos, mieszam ze sobą musztardę i ketchup. Na środku ciasta francuskiego wykładam niewielką ilość sosu, kabanosa. Rogi ciasta nakładam na siebie i je dociskam. Ciasto smaruję białkiem. Piekę w 200°C przez 15-20 minut.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 20 sztuk

 

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media