Stopień trudności: łatwy
A dla Ciebie mam pomysł na proste domowe natchosy, które przygotujesz w mniej niż 20 minut. Sprawdzam się idealnie do pochrupania na drugie śniadanie albo na spotkanie ze znajomymi.
Jako dodatek super się sprawdzi salsa lub guacamole.
Składniki:
- 2 tortille
- 0,5 łyżeczki papryki słodkiej, papryki ostrej, czosnku granulowanego
- 10 g oleju
Przygotowanie:
Za pomocą noża do pizzy kroję tortillę w ok. 2-3 cm paski, następnie z pasków kroję trójkąty. Do woreczka dodaję olej, przyprawy oraz pokrojoną tortillę. Całość dokładnie mieszam. W międzyczasie nagrzewam piekarnik do 160 stopni. Na blaszkę jedną warstwą wykładam przygotowane natchosy. Piekę je ok. 15 minut. W połowie czasu z grubsza przemieszam natchosy. Warto obserwować jak się pieką, każdy piekarnik piecze inaczej.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas pieczenia: 15 min
Całkowity czas: 20 min
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy