Natchosy z tortilli

Stopień trudności: łatwy

A dla Ciebie mam pomysł na proste domowe natchosy, które przygotujesz w mniej niż 20 minut. Sprawdzam się idealnie do pochrupania na drugie śniadanie albo na spotkanie ze znajomymi.

Jako dodatek super się sprawdzi salsa lub guacamole.

 

Składniki:

  • 2 tortille
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej, papryki ostrej, czosnku granulowanego
  • 10 g oleju

 

Przygotowanie:

Za pomocą noża do pizzy kroję tortillę w ok. 2-3 cm paski, następnie z pasków kroję trójkąty. Do woreczka dodaję olej, przyprawy oraz pokrojoną tortillę. Całość dokładnie mieszam. W międzyczasie nagrzewam piekarnik do 160 stopni. Na blaszkę jedną warstwą wykładam przygotowane natchosy. Piekę je ok. 15 minut. W połowie czasu z grubsza przemieszam natchosy. Warto obserwować jak się pieką, każdy piekarnik piecze inaczej.

 

———
Czas przygotowania: 5 min
Czas pieczenia: 15 min
Całkowity czas: 20 min

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media