Stopień trudności: łatwy
Pesto jest idealnym dodatkiem do przekąsek i makaronów. Możesz podać je na grzance, jako dip do warzyw. Równie dobrze możesz posmarować nim tortille.
Pesto z rukoli ma niesamowity kolor i smak.
Musisz go spróbować 🙂
Składniki:
- 35 g rukoli
- 15 g pistacji
- 15 g sera grana padano
- 1 ząbek czosnku
- 25 g oliwy
- Płatki chilli
- sól
Przygotowanie:
Do blendera wkładam rukolę, ser, płatki chilli, orzechy oraz oliwę. Całość blenduję na gładką jednolitą masę. W razie gdyby masa była za gęsta, dodaję więcej oliwy. Przygotowane pesto doprawiam do smaku solą. Pesto przekładam do słoika, wierzch zalewam oliwą i przechowuję w lodówce.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas oczekiwania: 15 min
Całkowity czas: 20 min
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy