Zielony makaron z halloumi

Stopień trudności: łatwy

Tym razem przygotowałam zielony makaron z pesto z rukoli, zielonymi warzywami i grillowanym serem halloumi.

Zapraszam Cię na przepis.

 

 Składniki:

  • 150 g makaronu
  • 150 g cukinii
  • 50 g groszku
  • 100 g sera halloumi
  • 1 łyżeczka oleju
  • Pesto z rukoli (przepis na blogu)

 

Przygotowanie:

Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cukinię kroję drobniej, podsmażam ją na oleju, aż straci surowość, pod koniec smażenia dodaję groszek. Do podsmażonych warzyw dodaję pesto i ugotowany makaron, całość dokładnie mieszam. Na drugiej patelni podsmażam ser aż się pięknie ze złoci.
Makaron układam na talerzu, następnie układam na nim podsmażony ser, całość posypuję tartym serem- grana padano i pistacjami.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 20 min
Ilość porcji: 2 porcje

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book