Zielony makaron z halloumi

Stopień trudności: łatwy

Tym razem przygotowałam zielony makaron z pesto z rukoli, zielonymi warzywami i grillowanym serem halloumi.

Zapraszam Cię na przepis.

 

 Składniki:

  • 150 g makaronu
  • 150 g cukinii
  • 50 g groszku
  • 100 g sera halloumi
  • 1 łyżeczka oleju
  • Pesto z rukoli (przepis na blogu)

 

Przygotowanie:

Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cukinię kroję drobniej, podsmażam ją na oleju, aż straci surowość, pod koniec smażenia dodaję groszek. Do podsmażonych warzyw dodaję pesto i ugotowany makaron, całość dokładnie mieszam. Na drugiej patelni podsmażam ser aż się pięknie ze złoci.
Makaron układam na talerzu, następnie układam na nim podsmażony ser, całość posypuję tartym serem- grana padano i pistacjami.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 20 min
Ilość porcji: 2 porcje

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media