Stopień trudności: łatwy
Tym razem przygotowałam zielony makaron z pesto z rukoli, zielonymi warzywami i grillowanym serem halloumi.
Zapraszam Cię na przepis.
Składniki:
- 150 g makaronu
- 150 g cukinii
- 50 g groszku
- 100 g sera halloumi
- 1 łyżeczka oleju
- Pesto z rukoli (przepis na blogu)
Przygotowanie:
Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cukinię kroję drobniej, podsmażam ją na oleju, aż straci surowość, pod koniec smażenia dodaję groszek. Do podsmażonych warzyw dodaję pesto i ugotowany makaron, całość dokładnie mieszam. Na drugiej patelni podsmażam ser aż się pięknie ze złoci.
Makaron układam na talerzu, następnie układam na nim podsmażony ser, całość posypuję tartym serem- grana padano i pistacjami.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 20 min
Ilość porcji: 2 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy