Stopień trudności: łatwy
Cudowny serniczek truskawkowy, delikatny, rozpływający się w ustach. Dzięki dodatkowi pokrojonej galaretki do masy serowej uzyskałam piękny wzór sernika, który zachwyci każdego.
Składniki:
- 2 galaretki truskawkowe
- 800 g twarogu z wiaderka
- 30 g erytrytolu
Przygotowanie:
Każdą z galaretek oddzielnie rozpuszczam w 300 ml gorącej wody. Jedną galaretkę przelewam na talerz i schładzam w lodówce, aby szybciej stężała.
Gdy druga galaretka wystygnie, łączę ją z twarogiem i erytrytolem.
Stężałą w lodówce galaretkę kroję w mniejsze kawałki i dodaję do masy serowej, delikatnie mieszam. Przelewam do formy (18 cm) i schładzam, najlepiej przez noc.
Podaję polane frużeliną truskawkową.
———
Czas przygotowania: 15 min
Czas oczekiwania: 6 h
Całkowity czas: 6 h 15 min
Ilość porcji: 8 porcji