Krem czekoladowy z awokado

Stopień trudności: łatwy

Pokażę Ci teraz, co możesz zrobić, aby przygotować zdrową nutellę.
Pyszny, kremowy, domowy krem czekoladowy 🥰
Brzmi pysznie, prawda?

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  •  50 g orzechów laskowych
  •  2 awokado
  •  szczypta soli
  •  20 g mleka
  •  60-80 g syropu daktylowego/miodu
  •  30 g kakao
  •  szczypta cynamonu cejlońskiego

 

Przygotowanie:

Dojrzałe awokado i pozostałe składniki przekładam do blendera. Miksuję na gładką i jednolitą masę. W razie potrzeby możesz dodać więcej mleka. Gotowy krem przechowuję w lodówce.

 

————–

Czas przygotowania: 10 min
Całkowity czas: 10 min
Ilość porcji: 4 porcje

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book