Stopień trudności: łatwy
Przepyszny, delikatny biszkoptowy omlet tiramisu z cudownie kawowym kremem. Gwarantuję, że gdy go spróbujesz, to go pokochasz.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
Omlet:
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczonej w 10 ml wody
- 2 łyżeczki erytrytolu
Krem:
- 150 g skyr
- 2 łyżeczki erytrytolu
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczonej w 10 ml wody
Przygotowanie:
Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaje żółtka, mąkę i kawę, delikatnie mieszam. Smażę pod przykryciem na rozgrzanej patelni. Gdy góra omletu zacznie się ścinać, przekręcam go na drugą stronę i dosmażam.
Składniki na krem mieszam ze sobą. Ostudzony omlet przekładam kremem i polewam ostudzoną czekoladą.
————–
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 20 min
Ilość porcji: 1 porcja