Stopień trudności: łatwy
Placuszki czeko-śliwka, delikatne, rozpływające się w ustach. Chcesz spróbować?
Serek ricotta możesz zamienić w całości na twaróg. Ale wtedy będziesz musiała dodać trochę więcej mąki.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 130 g serka ricotta
- 140 g twarogu z wiaderka
- 2 jajka
- 100 g mąki
- 70 g erytrytolu
- 150 g śliwek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 15 g kakao
- 2 łyżeczki suszonej melisy (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Śliwki kroję w drobną kostkę. W misce mieszam ze sobą wszystkie składniki. Co ciasta dodaję śliwki i dokładnie mieszam. Smażę na niewielkim ogniu, gdy ciasto z zewnątrz zacznie się ścinać, przewracam je na drugą stronę. Podaję z niewielką ilością kremu czekoladowego i świeżymi śliwkami.
————–
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 9 sztuk