Stopień trudności: łatwy
Seler jest bardzo niedocenionym warzywem, spróbuję go dziś trochę odczarować. Przygotowałam pyszne placki z jego wykorzystaniem. Koniecznie musisz ich spróbować
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 200 g selera korzeniowego
- 0,5 pęczka pietruszki
- 1 jajko
- 20 g wody
- 50 g mąki
- Papryka słodka, czosnek, sól i pieprz
- 20 g cebuli
Przygotowanie:
Selera ścieram na tarce o grubych oczkach. Cebulę i natkę drobno siekam. Do startego selera dodaje wszystkie składniki i dokładnie mieszam. Masa ma być dość lejącą. Smażę na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Podaję z ulubionym sosem.
————–
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Całkowity czas: 30 min
Ilość porcji: 8 sztuk
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy