Stopień trudności: łatwy
Przychodzę dziś do Was z przepisem na ekspresowy deser, którego przygotowanie zajmuje maksymalnie 10 minut 😊
Mascarpone czekoladowe pojawia się czasem w dyskontach, jeśli nie uda Ci się go kupić, możesz przygotować je samodzielnie. Wystarczy rozpuścić w kąpieli wodnej gorzką czekoladę i połączyć ją z mascarpone w temperaturze pokojowej.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 400 g mascarpone czekoladowe
- 100 g biszkoptów
- 150 ml mocnej kawy
- świeże owoce
Przygotowanie:
Kawę parzę, gdy przestygnie, przelałam ją przez sitko. Mascarpone przekładam do rękawa cukierniczego. Biszkopty moczę w kawie, układam w naczyniu, a na wierzch wyciskam krem. Deser schładzam. Podaję ze świeżymi owocami.
Gdy używasz większych naczynek, możesz przygotować deser warstwowo, będzie dzięki temu bardziej efektowny.
————–
Czas przygotowania: 10 min
Całkowity czas: 10 min
Ilość porcji: 8 porcji