Stopień trudności: łatwy
Jak zrobić idealną jajecznicę? 🥰
Podzielę się z Tobą moim sposobem na cudownie kremową jajecznicę z dodatkiem pysznej wędliny i chrupiący kurek. Zapraszam!
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- jajka
- ulubiona wędlina
- cebula
- kurku
- szczypior
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
Pokrojoną wędlinę podsmażam na maśle, dodaję do niej pokrojoną cebulę i podsmażam, aż cebula się zeszkli. Następnie dodaję oczyszczone kurki i podsmażam je kilka minut. Dodaje szczypior i jajka. Kluczowy jest sposób smażenia jajek. Po dodaniu jajek zdejmuję patelnię z ognia i mieszam chwilę, aż jajka przestaną przywierać do dna patelni, wtedy ponownie stawiam patelnie na ogień i mieszam cały czas, aż patelnia się nagrzeje i jajka zaczną przywierać do dna. Wtedy ponownie zdejmuję ją z ognia i mieszam tak długo, aż jajka nie będą przywierać do dna. Czynność powtarzam, aż jajecznica będzie kremowa i ścięta w takim stopniu jak lubię.
————–
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy