Stopień trudności: łatwy
Jakie przekąski znikają ze stołu najszybciej na imprezie? 🥰
U nas na pewno te z wykorzystaniem ciasta francuskiego- znikają błyskawicznie 🤩
Tym razem przygotowałam proste parówki w cieście, z dodatkiem ciasta i sosu tworzą przekąskę idealną.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 15 g musztardy francuskiej
- 20 g ketchupu
- 6 parówek
Przygotowanie:
Przygotowuję sos, łączę ze sobą musztardę i ketchup.
Ciasto rozwijam i wzdłuż krótszego boku smaruję je niewielką ilością sosu, układam parówki i je zawijam gdy ciasto owinie całą parówkę, odcinam je. Powstały rulon z parówką kroję na mniejsze kawałki i układam je na blaszce. Pozostałe ciasto ponownie smaruję sosem, wykładam parówki, zlepiam ciasto, odkrawam i kroję mniejsze kawałki. Postępuję tak, aż skończą mi się składniki.
Przed pieczeniem ciasto smaruję białkiem i posypuję sezamem. Piekę w 230°C przez 10-15 minut.
————–
Czas przygotowania: 15 min
Czas pieczenia: 15 min
Całkowity czas: 30 min
Ilość porcji: 30 sztuk
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy