Stopień trudności: łatwy

Jakie przekąski znikają ze stołu najszybciej na imprezie? ?
U nas na pewno te z wykorzystaniem ciasta francuskiego- znikają błyskawicznie ?
Tym razem przygotowałam proste parówki w cieście, z dodatkiem ciasta i sosu tworzą przekąskę idealną.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  •  15 g musztardy francuskiej
  •  20 g ketchupu
  •  6 parówek

 

Przygotowanie:

Przygotowuję sos, łączę ze sobą musztardę i ketchup.
Ciasto rozwijam i wzdłuż krótszego boku smaruję je niewielką ilością sosu, układam parówki i je zawijam gdy ciasto owinie całą parówkę, odcinam je. Powstały rulon z parówką kroję na mniejsze kawałki i układam je na blaszce. Pozostałe ciasto ponownie smaruję sosem, wykładam parówki, zlepiam ciasto, odkrawam i kroję mniejsze kawałki. Postępuję tak, aż skończą mi się składniki.
Przed pieczeniem ciasto smaruję białkiem i posypuję sezamem. Piekę w 230°C przez 10-15 minut.

 

————–

Czas przygotowania: 15 min
Czas pieczenia: 15 min
Całkowity czas: 30 min
Ilość porcji: 30 sztuk

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book