Stopień trudności: łatwy
Mam dla Ciebie super propozycję na wykorzystanie resztek czerstwego pieczywa, chałki lub drożdżówki.
Przepyszne tosty francuskie idealnie sprawdzą się na słodkie śniadanie.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- Kilka chałki
- 2 jajka
- Masło
Przygotowanie:
Jajka roztrzepuję i obtaczam w nich chałkę, zostawiam na chwilę w jajku, aby nasiąkła. Łyżkę masła rozgrzewam na patelni i obsmażam na niej chałkę, aż będzie złota. Podaję z ulubionymi dodatkami, u mnie to odrobiną bitej śmietany, cukru pudru i truskawki.
————–
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 2 porcje