Stopień trudności: łatwy
Pyszna, prosta surówka, która pasuje do wszystkiego? Mam dla Ciebie przepis 🙂
Taką surówkę podaję do obiadu, kanapek i burgerów, a najchętniej wyjadam ją palcami prosto z miski.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 300 g kapusty pekińskiej
- 160 g papryki czerwonej
- 160 g papryki żółtej
- 150 g jabłka
- 10 ml soku z cytryny
- 10 g oliwy
- 10 g cukru
- natka pietruszki
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
Kapustę i natkę siekam drobno, paprykę kroję w cienkie paski, jabłko ścieram na tarce o grubych oczkach. Warzywa przekładam do miski, dodaję sól i cukier. Całość ugniatam przez chwilę za pomocą dłoni, dzięki temu warzywa puszczą sok i zmiękną. Dodaję pozostałe przyprawy i dokładnie mieszam.
————–
Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 3 porcje