Proste rurki do nadziewania

Stopień trudności: łatwy

Pyszne, chrupiące i ekspresowe rurki z kremem. Ich przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, a radość z pysznych ciastek jest nie do opisania:)
Przepis na krem znajdziesz TU.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego
  • cukier trzcinowy
  • jajko

 

Przygotowanie:

Ciasto francuskie kroję w cienkie paski wzdłuż krótszego boku. Każdy z pasów nawijam na formę do rurek. Jeśli nie masz formy, możesz taką przygotować, wykorzystując blok techniczny, później wystarczy zabezpieczyć go folią aluminiową i papierem do pieczenia. Tak przygotowane rurki smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję cukrem. Piekę w 220°C przez 12-15 minut. Po upieczeniu jeszcze gorące zdejmuję z formy. Po ostudzeniu nadziewam ulubionym kremem.

 

————–

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 20 sztuk

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media