Stopień trudności: łatwy
Pyszne, chrupiące i ekspresowe rurki z kremem. Ich przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, a radość z pysznych ciastek jest nie do opisania:)
Przepis na krem znajdziesz TU.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 1 op ciasta francuskiego
- cukier trzcinowy
- jajko
Przygotowanie:
Ciasto francuskie kroję w cienkie paski wzdłuż krótszego boku. Każdy z pasów nawijam na formę do rurek. Jeśli nie masz formy, możesz taką przygotować, wykorzystując blok techniczny, później wystarczy zabezpieczyć go folią aluminiową i papierem do pieczenia. Tak przygotowane rurki smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję cukrem. Piekę w 220°C przez 12-15 minut. Po upieczeniu jeszcze gorące zdejmuję z formy. Po ostudzeniu nadziewam ulubionym kremem.
————–
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 20 sztuk
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy