Stopień trudności: łatwy
Co powiesz na tiramisu w wersji dla dorosłych?
Mam dla Ciebie propozycję na pyszne, pełne smaku beeramisu, czyli piwną wersję klasycznego tiramisu ?
Mam dla Ciebie propozycję na pyszne, pełne smaku beeramisu, czyli piwną wersję klasycznego tiramisu ?
Do jego przygotowania wykorzystałam ciemne piwo, które ma bardzo głęboki aromat, jest lekko słodkie i idealnie dopełnia smak mojego deseru. Przy okazji chcę Ci powiedzieć kilka słów na temat dbania o środowisko ?
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 2 żółtka
- 250 g mascarpone
- 200 ml ciemnego piwa
- 50 g cukru pudru
- 100 g biszkoptów
- kakao
Przygotowanie:
Jaja myję i sparzam we wrzątku. Żółtka ucieram razem z cukrem pudrem na jasny krem. Stopniowo dodaję mascarpone, dokładnie mieszając. Biszkopty namaczam w piwie, wykładam na dno naczynia, na biszkopty wykładam krem, posypuję kakao. Postępuję tak, aż skończą mi się składniki. Schładzam w lodówce, podaję posypane dużą ilością kakao.
————–
Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 3 porcje