Stopień trudności: łatwy

Jakie sałatki lubisz najbardziej? ?

Ja najchętniej sięgam po lekkie sałatki, pełne świeżych i chrupiących warzyw . Taka sałatka to idealny pomysł na obiad lub kolację ?
Możesz też zabrać ją ze sobą do pracy lub przygotować na imprezę ?

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 150 g makaronu ryżowego
  • 250 g paluszków surimi
  • 100 g ogórków gruntowych
  • 100 g papryki
  • 50 g cebuli czerwonej
  • 80 g kukurydzy
  • 60 g majonezu
  • 60 g jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek szczypiorku i koperku
  • Sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa i paluszki surimi Viči kroję w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki łączę ze sobą w misce. Dokładnie mieszam i doprawiam do smaku.

 

————–

Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 4 porcje

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book