Stopień trudności: łatwy
Pyszne, puszyste pankejki na maślance? Co Ty na to?🥰
Mam dziś dla Ciebie przepis na idealne i delikatne placuszki, których przygotowanie zajmie kilka chwil
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 180 g maślanki
- 1 jajko
- 150 g mąki
- 35 g masła
- 7 g proszku do pieczenia
- 20 g cukru
- szczypta soli
Przygotowanie:
Maślankę, jajko i masło łączę na jednolitą masę. Dodaję pozostałe składniki, mieszam za pomocą trzepaczki. Ciasto powinno być gęste. Na rozgrzanej patelni rozpuszczam niewielką ilość masła, wykładam niewielką porcję ciasta. Pankejki smażę na małym ogniu, po kilka minut każdej strony.
Gotowe podaję z ulubionymi owocami i miodem.
Gotowe podaję z ulubionymi owocami i miodem.
————–
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 9 sztuk